2009. február 23., hétfő

a mai nap is "fantasztikus" volt. mondtam már, hogy mennyire utálom az emberi ostobaságot és a bürokráciát? nagyon. na mindegy, legalább már van időpontom UH-ra.

viszont eléggé vicces, hogy az egyetemen megismert egyik barátnőmmel ma arról fecserésztünk, mit kéne sütni-főzni, meg hogy micsoda kalandok történnek a konyhában, valamint hogy micsoda fájdalmakat okos két tojás felverése, huhú. na jó, azért Ágival nem lehet egy lapon említeni engem, már csak azért sem, mert ő az egyetem mellett csinálja a cukrász sulit, hogy évek múlva majd átvehesse a családi bizniszt. Ágiapunak ugyanis van egy cukrászdája. nem is akármilyen. én ugyan még nem voltam náluk, viszont ma is volt szerencsém a különböző (pl. narancsos, ánizsos, diós stb) ízesítésű madeleine-jeiket megkóstolni. meglehetősen szeretem a hasamat, na meg a sütiket, de ilyen finomat már régen ettem. valószínűleg akkor, amikor Ági lakásavatóján voltam.

ezen felbuzdulva* döntöttem úgy, hogy a mai "vacsora" (és esélyes, hogy a holnapi reggeli és ebéd is) guba legyen. mivel a mákot amúgy sem szeretem, meg nem is volt kedvem a közértbe szaladgálni, így az otthon lévő maradék mogyoróból és dióból csináltam. eléggé minimál lett, már ami az összetevőket illeti, de nagyon fincsi. itt van az eredeti recept, és íme az én (lustább) változatom:

  • 2 szottyadt kifli
  • kb 10 dkg mogyoró és dió, darálva
  • 5 ek kristálycukor (szerintem még ez is túl sok volt)
  • 2 tojás
  • vanília (aroma)
  • fél liter tej (ill. egy icipicivel több)
  • vaj + zsemlemorzsa az edény aljára

az eredmény a mellékelt ábrán látható. kicsit bizarr a külseje (na igen, néha még az én kezem is kevés 2 tojás felveréséhez :D), de ízre nem lett rossz.

*na meg a két száraz kifli miatt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...